Værd at vide om herre- og damecykler i Europas cykelhovedstad

Hovedstaden blev for mange årstal siden annonceret som EU’s cykelhovedstad, og november sidste år hørte vi nok en fantastisk fact på bordet. Der er fra og med i dag overvægt af cykler i Købehavn, end der er køretøjer. Dette er fantastisk, særligt når du ser på den tilbageværende moderne del af verden. Herudover ser man de åbenlyse fordele, at luften, vi indånder, bliver forbedret, eftersom der er begrænset udledning afudstødningsgasser sammenlignet med hvis mange flere kørte i motorkøretøjer. Dertil kommer at det ydermere ret trafiksikkert at være cyklist i vores by, fordi der er lavet cykelstier alle steder, så du er ej palle alene i verden, hvorfor der findes lavere risiko for, at køretøjer overser dig og din cyklist. Men du skal endnu give agt for højredrejende køretøjer med blinde vinkler.
Herfor er du formentligt selv cyklist og har brug for en udskifting af din dame- / herrecykel. Foruden at givetvis er din søn eller datter nået alderen, hvor det mangler sin første børnecykel. Prøv at gå med en cykel, som er tilsvarende til din hverdag. Således er det essentielt at blive klar over, om du alene skal cykle små afstande inderst i centrum hvorved du eventuelt er i stand til at nøjes på en herre- eller damecykel i Raleigh stil, eller du færdes markant længere til dit arbejde, og herfor bør kigge efter sportscykler.
Er du oppe i årene, har f.eks. et dårligt knæ eller eksempelvis egentlig temmelig inaktiv, er en el cykel en oplagt mulighed. Hvis det er tilfældet kan du gøre dig klart, om du ønsker elcykleni damemodel, citybike eller måske mere klassiske bedstemorcykel. Denne tohjulet model er desforuden klimavenlig, da den benytter batterier, som besidder omfattende udholdenhed. El-cyklerne har en bred vifte af cykelsystemer, men modellerne med centermotor foruden motor på forhjulene er lige nu de hovedsageligt forhandlede hos os. Man har ydermere elcykler inklusiv motor på baghjulet. Modellen med centermotor fører som den mest omkostningsfulde, men den har så også et særdeles godt motortræk. Producenterne er adskillige af de identiske producenter, der ligeledes producerer el-modellerne. For eksempel Centurion samt Jensenosv.