A kasse viste sig som det rigtige valg

For et halvt år siden blev firmaet, hvor jeg tjente mine penge nødt til at lukke. Jeg stod derfor som frygtet uden stabil løn.

Situationen synede vildt svært. Jeg har aldrig stået uden indtægt. Glædeligvis har jeg altid overført penge til a-kasse. Det var min overlevelse, da jeg til min overraskelse blev jobsøgende.

Jeg har da af og til tænkt, at det var formålsløst at betale til a-kasse. Jeg har jo nogensinde været
jobsøgende før, men glædeligvis var jeg intelligent nok til at forblive medlem.

Da jeg lige pludselig var ledig var medlemskabet uden tvivl en stor sikkerhed.

Akassen var behjælpelige med at finde rundt i det med penge og de mange regler, ligesom de bidrog til at lede efter mulige arbejdsmuligheder, skrivemotiverede ansøgninger og CV. Det var overraskende ret overskueligt.

Det vrimler ikke med jobs i mit arbejdsfelt. På baggrund af det var jeg beredt på, at jeg ville være arbejdssøgende i lang tid. Finansielt ville det være trangt, men det kunne godt lykkes. Jeg var berettiget til dagpenge som medlem af en a kasse. På grund af det var jeg forsikret finansielt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke magen til en solid løn, men jeg har råd til at beholde mit hjem, og jeg kan brødføde min familie. Det er det essentielle for mig, og det er jeg utrolig lettet over.

Der eksisterer jo rigelig arbejdsløshedskasser, og det vigtigste for mig er, at min a-kasse er med kompetencer inden for min branche. Arbejdsløshedskassen skal desuden fremstå pålidelige. Glædeligvis følte jeg mig i gode hænder.

Jeg blev indkaldt til nogle planlagte møder hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var desuden mulighed for at melde sig til til diverse seminarer, som gjorde mig en del klogere på fx dagpengeregler.

For nogle måneder siden blev jeg kontaktet af Akademikernes a-kasse – som kunne oplyse, at de havde et potentielt praktik til mig. Jeg var henrykt.

Ugen efter var jeg til jobsamtale på stedet. Det gik i en god tone, og senere samme uge kontaktede de mig om, at jobbet var mit.

Jeg nåede at gå ledig lidt under et år, og det er herligt, at jeg atter kan gå på arbejde. Jeg er begejstret for min nye chef.
Det er anstrengende at stå uden arbejde, og det er vigtigt at modtage den mest kompetente hjælp.

Jeg følte mig aldrig alene af min arbejdsløshedskasse.
At kunne få dagpenge som meldt ind i en a-kasse var af flere årsager min sikkerhed finansielt. Derfor var jeg forsikret finansielt, og jeg var ikke på noget tidspunkt nødsaget til at afskaffe de genstande, jeg elsker allermest.